Logokaal
m1 m2 m5 m4
m3

Het gezicht achter roelroel media dat ben ik: Bart te Plate. Ik maak al ruim 15 jaar tv programma’s voor omroepen als AVROTROS, BNN, National Geographic en SBS6. Sinds 2005 ben ik eindredacteur.

m6
m7
grachtamstelbartijv1
foto: Thijs Bartels

Rode sportwagen
Een paar jaar geleden werd ik 40. Hét moment om een rode sportwagen te kopen. Als je de film American Beauty hebt gezien, weet je dat dat fatale gevolgen kan hebben. Ik heb daarom het zekere voor het onzekere genomen en ben een eigen bedrijf begonnen. Maar dan wel in iets waar ik heel veel plezier aan beleef: het maken van films.

Vertaalslag
Of ik nou een tv programma of een bedrijfsfilm maak, bij ieder project stap ik weer in een nieuwe wereld. Het ene moment geef ik een neushoorn te eten, dan weer praat ik met een kinderarts over een zeldzame aandoening, en vervolgens legt een boer me uit hoe hij energie uit mest haalt.

Dat vind ik niet alleen mateloos fascinerend, omdat ik vaak maar een korte periode in die wereld ben, heb ik geleerd om snel een vertaalslag te maken van ingewikkelde, vaak technische zaken tot een begrijpelijk, grappig, spannend en soms zelfs ontroerend verhaal. En dat vind ik één van de allerleukste aspecten van mijn werk.

schot in de roos
De natte droom van iedere
een greep uit mijn tv
terug naar boven
Cupcakecup2 Jezalhetmaarhebben2 Chefinjeoor2 Popstars DeMagischeWinkel2 KatjavsdeRest2 DeStaatvanVerwarring2 WieismijnEx2 DeTVComeback2